Antalya’da ben aldırma hizmeti almak isteyenler için güzel bir fırsat. Ücretsiz muayene yanı sıra SGK güvencesi olanlar için ben aldırma ücretlerinde %50 indirim uygulanmaktadır. Radyofrekans, Lazer ve Plazma gibi ameliyatsız yöntemlerle ben aldırma işlemi yapılmaktadır.

Konuyla ilgili bilgi almak için WhatsApp hattımız ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

Ben Aldırma Nasıl Yapılır?

Estetik açıdan kötü görüntüsü yanı sıra güneşin zararlı ışınlarına bağlı olarak kanserleşme ya da cilt kanseri ile karışmasının önüne geçmek için insanlar; ben aldırma işlemine daha fazla gerek duymaya başladılar. 1-2 Dakika gibi kısa bir sürede yapılabilen, ben aldırma işlemini yakından görelim mi?

Ben aldırma

Hangi Yöntemler Uygulanır?

Her ben için doğru yöntem seçimi önemlidir. En etkili faktörlerden biri de doğru yöntem seçimidir. Radyo frekansla alınması gereken benin, RF cihazı olmadığı için ameliyatla alınması halinde daha kötü sonuç oluşacaktır. Bu sebeple hizmet alacağınız kliniğin teknolojik donanımının tam olduğundan ve bu teknolojilerin kullanımı konusunda tecrübeli bir uzman doktor olduğundan emin olmalısınız.

Plazma

Yaygın şekilde, benlerin tedavisinde kullanıldığı söylense de aslında leke ve çok yüzeysel çil gibi benlerin alımında kullanılır. Plazma ya da diğer adıyla plexr tedavisi ısı enerjisi ile etkili olan radyofrekans, lazer ve kotere benzer bir etkiye sahiptir. Isı oluşumu her cihazda farklıdır. Plazma da deriye yaklaştırıldığında aradaki havanın etkisiyle çok ince bir tabaka maddenin 4. hali olan plazmaya dönüşerek yok olur, bu değişime süblimasyon denir.


Enerjisi çok düşük olduğu için et beni ve benzeri sorunların tedavisinde yetersiz kalır ve çok uğraşmak gerekir, alınan sonuçlar da diğer teknolojiler kalitesinde olamaz. İdea Klinik şubelerinde daha çok leke tedavisinde kullanılmaktadır. Plazma pen leke dışında kırışıklık, üst göz kapağı düşüklüğü gibi sorunların çözümünde de kullanılmaktadır.


Büyük bir yatırım maliyeti olmadığı için güzellik merkezlerinde de yetkisiz kişiler tarafından gizli gizli yapılmaktadır. Felaket yaşamak istemiyorsanız sakın uzman doktor dışında kimseye asla böyle bir işlem yaptırmayın.

Radyofrekans

Alınan güzel sonuçlar sayesinde uzun yıllardır kullanılan lazerlerin pabucunu dama atmış ve giderek yaygınlaşmaktadır. Çok yüzeysel benler dışında, tüm benlerin alımında kullanılmaktadır. Tecrübeli bir cerrah hangi bene hangi dozu uygulayacağını iyi ayarlarsa mükemmel sonuçlar alınır. Özellikle et benleri için tartışmasız en etkili ve en iyi sonuç alınan yöntemdir.

Radyo frekans cihazına takılı, iğne kalınlığındaki uçtan radyo dalgaları yayınlanır. Radyo dalgalarının sodyum iyonlarını birbirine çarptırmasıyla ortaya kontrollü ısı enerjisi çıkar. Ortaya çıkan bu enerji benden 1 mm’nin onda biri kalınlığında bir tabaka kaldırır. Kaldırılan tabaka kağıttan da incedir. Benin yapısına göre istenildiği kadar tabaka kaldırılarak ben yok edilir.

Enerjinin kontrolü çok keskin olduğu için istenmeyen şekilde bir alım olmaz. Lazerde bu ciddi bir sorundur çünkü ışık radyo frekans kadar kontrol edilebilir değildir, istenmeyen çukurluklar oluşabilmektedir. Kotere benzer etkisi vardır ama lateral termal hasar denilen uygulama alanının kenarlarında yanık oluşumu kotere kıyasla daha azdır. (1)

Lazerle Ben Aldırma

LASER kelimesinin açılımı (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’dur) ve bu kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuştur. Lazerin Türkçesi ise ışının uyarılmasıyla ışık elde edilmesi gibi bir anlam taşımaktadır.

Hastaların lazer kelimesine olan ilgisi sebebiyle çok konuşulan ama daha iyi sonuç alınması sebebiyle radyo frekansın giderek yaygınlaşmasıyla lazerin kullanımı da buna paralel azalmaktadır. Lazer uygulamalarında ısı taşıyan ışığın enerjisinden yararlanılır. Işık bene tutulduğunda yanar ve yok olur. Işığın derinlik kontrolü tam sağlanamadığı için beklenmeyen derinliklere inebilir ve bu da çukurlukla sonuçlanabilir.

Bir çok lazer türü kullanılmaktadır, Co2, İPL, Fraksiyonel, Q-switces vb. adıyla bilinen ve farklı dalga boyunda ışık veren lazerler kullanılmaktadır. (2)

Elektrokoter

Elektrokoter olarak da bilinir, çok uzun yıllardır tıpta ameliyatlarda küçük çaplı kanamaları kontrol etmek amacıyla kullanılmaktadır. Çalışma prensibi demir kaynak makineleri gibidir, ark enerjisiyle etkili olur. Elektrik kablolarının birbirine değdiğinde ısıya dönüşmesine benzetebilirsiniz.

Koterin plağı hastaya yapıştırılır, hasta elektriğin bir tarafı olur, koterin ucu hastaya değdirildiğinde o nokta yanar. Basitçe anlatımla bir tür yakma işlemidir denebilir. Koter kullanımı konusunda yeterince tecrübeli bir cerrah dikkatli kullanırsa genellikle belirgin iz kalmadan tedavi sağlanabilir. (3)

Ameliyat

Klasik bir yöntemdir, uzun yıllardır uygulanan bir yöntemdir, günümüzde daha çok teknolojinin olmadığı kliniklerde, devlet hastanelerinde ve aynı hastadan daha fazla para alma planı yapan yerlerde kullanılmaktadır. Hastalar internet sayesinde bilgi düzeyleri artıkça ameliyat yaptıranların sayısı azalmaktadır.

Benini ameliyatla aldırmadan önce şunları bilmelisiniz;

  • Beninizin çapının iki katına yakın bir ameliyat izi kalır.
  • Kesilen yer estetik dikişle dikilirse çizgi şeklinde ameliyat izi kalır.
  • Dikişler normal dikiş olarak atıldıysa balık kılçığı şeklinde iz kalır.

 Yaptıranlar da ameliyatı yapacak kişinin “kökünü almak için ameliyat gerekir” gibi bilimsellik dışı veya “alınan parçanın incelenmesi gerekir” gibi kanser şüphesi olanlar dışında anlamı olmayan sözlerle hastayı ikna etme çabasıyla yaptırmaktadır. Oysa benin kökü olmaz çünkü ağaç gibi bir şey değildir.

Benleri almanın bir diğer mantığı da hastanın sigortasına daha fazla fatura kesme çabasıdır. Mesela SGK ameliyatsız yapıldığında 30 TL ödüyorsa ameliyat notu yazılırsa 230 TL faturayı kabul eder. Bu fark özel sağlık sigortalarında daha belirgindir.

İncelemek için ameliyat son derece gereksizdir çünkü bu amaçla üretilen dermal punch ile biopsi amacıyla küçük bir parça alınıp ameliyatsız bir şekilde tedavi etmek mümkündür. (4)

Ben Aldırma Kremi (Dikkatli Olun)

Şarlatanların üretip bir süre piyasayı vurup çekildiği ürünlerdendir. Üzerinde “ilaç değildir” ve “kozmetik amaçlı üretilmiştir” gibi yazılarla çıkarılan ve ilaçla hiçbir benzerliği olmayan etkisiz ama para kazandırmak konusunda çok etkili kremlerdir. Hele bazı instagram hesaplarında Photoshop ile inanılmaz sonuçlar paylaşmaktadırlar. Asla yarar göremeyeceğiniz bu tür ürünlerden uzak durmalısınız.

Bu güne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından bu amaçla üretim izni verildiği herhangi bir krem yoktur.
Unutmayın insanlığa hizmet için geliştirilen tüm tedavi yöntemleri binlerce yıllık bilgi birikimi sonucu oluşmuştur ve bilimsel verilerle standardı oturtulmuştur, bir uyanığın ürettiği ne olduğu belli olmayan birinin ürettiği basit bir kremle bilimsel tedavilerden uzaklaşmayın, yalan, yanlış reklamlara aldanmayın.

Ben Aldırma Fiyatları Ne Kadar?

İdea Klinik şubelerinin hepsinde standart ücretlendirme uygulanır. Ücretlendirme ben sayısına, yerleşim yerine ve büyüklüğüne göre ücretsiz muayene esnasında veya WhatsApp hattımıza göndereceğiniz resimler incelenerek belirlenir.

Ücretler beni tümüyle yok edecek şekilde tedaviyi kapsamaktadır yani birden fazla seans gerekmesi halinde ek seanslardan ücret alınmamaktadır. Ücretler her şey dahil olup ayrıca muayene ve ek uygulamalar için ücret alınmaz.

REFERANSLAR

1. Bosniak, S., & Cantisano-Zilkha, M. (2001). Radio-surgery: A 25 year history of scarless mole removal. Operative Techniques in Oculoplastic, Orbital and Reconstructive Surgery, 4(2), 109-112.

2. Goldberg, D. J. (1997). Laser treatment of pigmented lesions. Dermatologic clinics, 15(3), 397-407.

3. Hudson-Peacock, M. J., Bishop, J., & Lawrence, C. (1995). Shave excision of benign papular naevocytic naevi. British journal of plastic surgery, 48(5), 318-322.

4. Dini, M., Quercioli, F., Caldarella, V., Gaetano, M., Franchi, A., & Agostini, T. (2012). Head and neck polypoid melanoma. Journal of Craniofacial Surgery, 23(1), e23-e25.